Geen interim-jobs meer bij ‘zijn’ Schalke: Huub Stevens kapt ermee vanwege gezondheidsproblemen’

27 januari 2023

Getty Images

Trainerslegende Huub Stevens (69) stopt er definitief mee. Dat treurige nieuws onthulde hij in de Kölner Express. Geen interim-jobs als hoofdtrainer of bestuurslid meer dus bij zijn Schalke 04.


"Ik word dit jaar 70, mijn coachingcarrière is definitief voorbij", verklaarde Stevens. "Onlangs kreeg ik nog een verzoek van een club in Nederland, maar dat riskeer ik niet meer. Dat kan ik aan mijn familie en de club niet meer verantwoorden."

Gezondheid
"Ik neem geen officiële functies meer aan", verzekerde de Nederlander. "Ik ben niet meer actief betrokken. Je mag me altijd om mijn mening vragen, maar meer niet."

De reden dat we Stevens niet meer terugzien, heeft alles te maken met zijn gezondheid. "Mijn lichaam gaf me een duidelijke waarschuwing. Ik werd onlangs naar het ziekenhuis gebracht omdat ik plotseling pijn op de borst voelde. De doktoren stelden toen pericarditis vast, een ontsteking van het hartzakje. Dat was een duidelijke ‘gele kaart’ voor mij. Het was een duidelijk teken dat ik nog meer voor mezelf moest zorgen."

In Duitsland verwierf Stevens een cultstatus, met name bij Schalke. Die club trainde hij maar liefst 4 keer én hij won in 1997 de UEFA Cup. Ook was Stevens (interim-)trainer bij Hertha BSC, FC Köln, Hamburger SV, VfB Stuttgart en TSG Hoffenheim. In Nederland coachte hij PSV en Roda JC.