Geen uitvak vol FC Twente-fans bij duel met Utrecht: club kreeg ‘maar’ 200 kaarten

21 maart 2023

FC Twente mag bij het uitduel met FC Utrecht op 16 april aanstaande niet overdreven veel supporters meenemen. De Tukkers, die net als de Domstedelingen, over een fanatieke achterban beschikken, kunnen 'slechts' 200 supporters meenemen. Dat heeft de lokale driehoek in Utrecht besloten.


En dat is niet fijn voor de supporters uit Enschede. In het uitvak in De Galgenwaard is plek voor liefst 1000 uitfans. Slechts een vijfde van het vak, dus. Het besluit volgt nadat er eerder dit seizoen in Enschede geen supporters van FC Utrecht welkom waren.

Totaal aantal Twente-fans in Utrecht
Dat gebeurde op verzoek van de Enschedese burgemeester Roelof Bleker, omdat fans van Utrecht zich het jaar daarvoor hadden misdragen. De club FC Utrecht was boos over de manier van communiceren en stuurde daarom geen delegatie van hoge piefen naar De Grolsch Veste. Daar bleef het qua actie niet bij.

Eigenaar Frans van Seumeren bleef ook thuis en zei daarna in een radio-interview dat hij zich 'nooit veilig voelt' als hij bij FC Twente op bezoek is. Er zijn al seizoenen lang spanningen tussen de supporters van FC Twente en FC Utrecht.

Nieuwe boycot Twente-fans?
FC Twente en de supportersverengingen gaan woensdag met elkaar praten om tot een oplossing te komen. Dit seizoen werd de uitwedstrijd bij Feyenoord geboycot. Toen kreeg FC Twente 700 kaarten in plaats van de 1200 die normaliter in De Kuip beschikbaar zijn.