Gekkenhuis in Hardenberg na bekersensatie tegen NEC

admin • 21:22, 15-12-2015 / Laatste Update: 11:20, 07-01-2024

HHC Hardenberg heeft voor een enorme stunt gezorgd in het bekertoernooi. De zaterdagtopklasser elimineerde dinsdagavond een zielloze eredivisionist NEC. De helden in Overijssel waren Glen Kobussen en Dennis Krohne: 2-0. "We gaan Europa in", zongen de uitbundige fans van HHC al na de 2-0.

NEC had de roemloze uitschakeling geheel aan zichzelf te wijten. De Nijmegenaren lieten hoegenaamd niets zien op sportpark De Boshoek, gevuld met 3000 toeschouwers.

Laag tempo

Zonder Anthony Limbombe (geblesseerd) en Janio Bikel (gepasseerd) dicteerde de eredivisionist in de eerste helft wel. Maar NEC speelde in een veel te laag tempo en kreeg nauwelijks kansen. Alleen Navarone Foor en Joey Sleegers waren in 45 saaie minuten dicht bij een doelpunt. HHC Hardenberg gokte intussen op de counter, maar stichtte daarbij nauwelijks gevaar. NEC-doelman Marco van Duin moest alleen redden op een schot van Philip Ties.

Bekerstunt

Meteen na rust kondigde zich ineens een bekerstunt aan. Glen Kobussen rondde na 47 minuten een perfecte counter Hardenbergse af. Hij schoot alleen voor Van Duin beheerst binnen: 1-0.

NEC-trainer Ernest Faber greep vervolgens meteen in en voerde een dubbele wissel door. Marcel Ritzmaier en Wojciech Golla konden douchen, Mihai Roman en Janio Bikel kwamen er in. NEC schroefde bovendien het tempo op en kreeg meteen kansen. HHC was evenwel ook dichtbij de tweede goal, nadat Van Duin na 67 minuten mistastte bij een voorzet van Gersom Klok. De bal werd van de lijn gehaald door Marcel Appiah.

Koetsier de held

Bij HHC groeide doelman Melvin Koetsier in een heldenrol. Hij pareerde schoten van onder andere Sleegers (2 keer) en Todd Kane. En na 78 minuten had Dennis Krohne alle geluk met zijn vrije trap. De bal veranderde door de Nijmeegse muur van richting in het doel: 2-0.

HHC kwam daarna niet meer in de problemen. Trainer Marcel Groninger kreeg zelfs de tijd om zijn twee doelpuntenmakers een publiekswissel gunnen. Na afloop klonk het luid door de speakers: "We are the champions".