Gelijkspel tegen Napoli zal voor AZ voelen als nederlaag

3 december 2020

ANP

AZ heeft in Alkmaar een best prima resultaat geboekt op Napoli. Al zal het 1-1 gelijkspel in Alkmaar toch voelen als een nederlaag. Niet alleen had AZ de Italianen op de knieën, AZ had verdiend te winnen en daarmee gezien het resultaat in de andere wedstrijd overwintering in de Europa League al veilig gesteld kunnen hebben.


Real Sociedad kwam in Spanje tegen Rijeka namelijk tot 2 keer toe achter, maar sleepte er uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit. Daardoor blijft het tot en met de laatste wedstrijd spannend in de groep. AZ heeft het nog wel in eigen hand.

Gemiste penalty
En dat had het wel kunnen en zelfs moeten hebben. Net nadat Bruno Martins Indi AZ op 1-1 had gezet tegen Napoli, kreeg AZ ook nog eens een penalty. Teun Koopmeiners, die normaal wel raad weet met een pingel, schoot 'm op keeper Ospina van Napoli. Met een zege had AZ plaatsing voor de volgende ronde van de Europa in eigen hand gehouden. Nu is het afhankelijk van Napoli-Real Sociedad.

Hoe zit het precies?
Napoli staat door het gelijkspel op 10 punten. De Italianen staan daarmee eerste, maar Sociedad en AZ volgen op 2 punten. Maar omdat Sociedad een beter onderling resultaat heeft dan AZ, zal AZ een punt meer moeten halen in de laatste groepswedstrijd. AZ speelt dan in Kroatië bij Rijeka, dat al uitgeschakeld is. Maar zelfs bij een zege van Sociedad, gaat AZ nog door als het wint van Rijeka. Dan klimt AZ namelijk weer over Napoli heen. Snap je het nog? Zo niet, lees dan dit bericht.