Gelukkig PSV steelt drie punten in Zwolle

admin • 17:25, 19-11-2017 / Laatste Update: 22:37, 05-01-2024

PEC maakte het PSV meer dan lastig, zondag in Zwolle. De Zwollenaren hadden zelfs de betere kansen, maar gescoord werd er niet door PEC. De wedstrijd leek op een 0-0 af te gaan, maar Nicolas Isimat-Mirin scoorde in blessuretijd de 0-1.

De verrassende nummer 3  van de eredivisie leek een puntje af te snoepen van de tot nu toe onbetwiste koploper. Toch ging PSV er als een dief in de nacht met de buit vandoor.

Sterk PEC

Zwolle liet zien dat ze niet voor niets zo hoog staan op de ranglijst. Voor rust ging het nog gelijk op, maar vooral na rust had PEC veel kansen op de openingstreffer. Vooral Younes Mokhtar had 20 minuten voor tijd de 1-0 op zijn schoen, maar die kreeg de val op zijn knie.

Toch PSV!

In de extra tijd zette Marco van Ginkel de Eindhovenaren nog bijna op winst, maar en vlak daarna was het via Isimat-Mirin wel raak. Na een voorzet kopte Luuk de Jong op doel, dat schot werd nog wel gered, maar Isimat was er als de kippen bij om de rebound in te tikken.

De wedstrijd had ook de andere kant op kunnen vallen, maar PSV gaat er met de punten vandoor. PSV staat nog steeds 1ste in de eredivisie, met 8 punten voorsprong op nummer 2 Ajax en 11 punten op PEC. Feyenoord volgt pas 14 punten en staan dan ook op een teleurstellende 6de plaats.

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]