Gemakzuchtig Ajax wint dankzij assist van debutant Lang erg moeizaam van Zwolle

Soccrates Images

Bart van der Wijst • 21:27, 13-03-2019 / Laatste Update: 12:48, 05-01-2024

Ajax heeft het gat met koploper PSV weten te verkleinen tot 2 punten in de inhaalpot tegen PEC Zwolle. Daar leek het even niet op, want PEC kwam 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte. Maar via een assist van debutant Noa Lang en een goal van Daley Blind wonnen de Amsterdammers alsnog: 2-1.

Nog geen 2 minuten stond Lang in het veld of hij legde de bal pérfect op het koppie van Blind. De verdediger kopte, via oud-Ajacied Diederik Boer, raak.

Gemakzuchtig Ajax

Ajax begon zonder Hakim Ziyech (geblesseerd) en Frenkie de Jong (op de bank) aan de inhaalpot tegen Zwolle. Het tempo lag, in tegenstelling tot de Champions League-wedstrijd van vorige week, behoorlijk laag. Daar hadden de bezoekers uit Zwolle dan ook geen enkele moeite mee.

Toen de thuisploeg toch maar een keer gas gaf, lag de bal er vrijwel direct in. Zakaria Labyad, die aan de aftrap mocht verschijnen, zorgde voor de assist, Dusan Tadic voor de goal. Met die 1-0 ruststand gingen beide ploegen richting de thee.

Even paniek

Wat er precies in die thee zat, weten we niet. Maar wat we wel weten is dat PEC Zwolle ná rust meer de aanval zocht. André Onana zag steeds meer blauw-witten voor zijn neus verschijnen en in de 79ste minuut lag de bal er dan toch in. Vito van Crooij maakte gelijk. Lang kon PEC daar niet van genieten, want via debutant Lang en een kopgoal van Blind won Ajax alsnog.

De uitploeg eindigde overigens met 10 man, omdat Van Crooij met 2 keer geel - en dus rood - kon vertrekken. In het begin van de wedstrijd viel Mickey van der Hart uit met een handblessure.