Gemankeerd Ajax wint niet van PEC Zwolle in oefenpotje (video)

admin • 17:29, 23-03-2017 / Laatste Update: 08:34, 07-01-2024

Ajax heeft donderdagmiddag niet kunnen winnen van PEC Zwolle. De 2 teams speelden tijdens deze interlandperiode een vriendschappelijke wedstrijd op De Toekomst, het trainingscomplex van de Amsterdamse club. Ajax en PEC deelden de punten. Het werd 1-1.

De Amsterdammers zullen er niet echt wakker van liggen. Aangezien ongeveer de hele basisselectie opgeroepen is voor hun eigen land. Dit weekend worden bijvoorbeeld WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Hakim Ziyech en David Neres waren er wel bij. Zo ook Daley Sinkgraven.

De Klassieker

Bij Ajax zijn ze waarschijnlijk meer bezig met 2 april. 2 april? Ja! Dan is Dé Klassieker. Thuis tegen Feyenoord krijgen de mannen van trainer Peter Bosz hoogstwaarschijnlijk een laatste kans om nog enigszins kans te maken op de titel.

Gelijkspel

Ajax kwam donderdag wel op voorsprong tegen PEC. Pelle Clement zette zijn team in de 34e minuut op voorsprong. Dirk Marcellis bepaalde de eindstand voor de bezoekers. In de 78e minuut maakte hij de 1-1.

Zwolle mag op 1 april weer 'voor 't echie' voetballen (geen grapje). Dan nemen de Zwollenaren het thuis op tegen Excelsior.