Gerbrands nog jaren algemeen directeur van PSV

18 oktober 2019

Marlies Wessels

PSV heeft goede zaken gedaan in eigen stadion: Toon Gerbrands heeft zijn contract verlengd. De algemeen directeur blijft tot 2025 verbonden aan de Eindhovense club.


Hij blijft langer aan de club verbonden en geeft daarmee een duidelijk signaal af: Gerbrands wil met PSV in een sfeer van continuïteit bouwen aan de toekomst. Sinds 2014 is hij al topman bij PSV en hij verbindt zich voor drie extra jaren aan de Eindhovense club.

Tevreden
De raad van commissarissen van PSV, voorgezeten door Jan Albers, is al jaren tevreden over de koers die de huidige directeur vaart. Als hij zijn nieuwe contract uitdient, blijft hij tot medio 2025 aan de club verbonden. Gerbrands is dan bijna 68. In eerdere interviews gaf hij al aan zeker niet van plan te zijn om het wat rustiger aan te gaan doen, nu zijn leeftijd met een 6 begint.

Toekomstdoelen
Gerbrands heeft met PSV een aantal belangrijke doelen voor de toekomst, waaronder het vormen van meer eigen vermogen om op de transfermarkt eerder toe te kunnen slaan. De afgelopen jaren is onder zijn leiding het nodige bereikt, zoals de bouw van een nieuw jeugdcomplex en het vormen van een groter positief eigen vermogen. PSV heeft daarnaast de schuldenlast fors verlaagd en heeft de handen op dit gebied bijna vrij.