Geschrokken Stam: ‘Dit is Feyenoord onwaardig en mag gewoon niet gebeuren’

22 september 2019

BSR Agency

Feyenoord-trainer Jaap Stam is zondag flink geschrokken van zijn ploeg. De Rotterdammers stonden op bezoek bij FC Emmen razendsnel op een 0-2 voorsprong, maar mochten uiteindelijk in hun handjes knijpen met een gelijkspel (3-3).


,,We begonnen heel goed. Als je met 2-0 voor komt, dan moet je dat vol blijven houden”, zei Stam bij FOX Sports. ,,Als je dat niet doet, en dus niet speelt vanuit de principes die we afgesproken hebben, dan gaat het soms heel moeilijk worden. Deze hadden we winnend moeten afsluiten.”

Geïrriteerd
Door doelpunten van Orkun Kokcü en Luciano Narsingh had Feyenoord binnen een kwartier al een marge van 2. ,,Het is heel jammer dat er toch weer iets insluipt van een lager tempo en niet meer de juiste posities innemen. Dat is Feyenoord onwaardig en mag gewoon niet gebeuren. In dit geval schrik je daar wel van. Je bent geïrriteerd omdat je weet dat het anders kan.”

Revanche
Donderdag ontvangt Feyenoord AZ in De Kuip. ,,Aan de ene kant is het lekker dat je zoveel wedstrijden speelt, zodat je je kunt revancheren”, aldus Stam. “Uiteindelijk is het aan ons om te laten zien dat we die wedstrijd gewoon kunnen winnen.”