Gevallen United-talent velt Ajax in oefenpotje (video’s)

22 juli 2019

BSR

Ajax heeft maandagavond geen overtuigend resultaat kunnen halen uit de oefenwedstrijd met Panathinaikos. Tegen de nummer 8 van de Griekse competitie verloren de Amsterdammers met 2-1. Oud Manchester United-spits Federico Macheda was met 2 goals de grote man bij de bezoekers.


Ajax speelde in de 2e oefenwedstrijd van de dag nog niet met de sterkste 11. Hakeem Ziyech, André Onana, Noussair Mazraoui (nog vrij na de Afrika Cup), David Neres, Nico Tagliafico (Copa America) en aankoop Edson Alvarez waren nog niet van de partij. Lasse Schone en Klaas-Jan Huntelaar deden vanmiddag al mee en kwamen daardoor ook niet in actie.

Openingsgoal
Van de spelers die wel meededen, lukte het niemand om de 1e goal van de avond te maken. Dat deed Federico Macheda al. De man die op zijn 17e schitterend voor Manchester United scoorde, had nu aan een simpele kopbal genoeg om zijn naam op het scorebord terug te vinden.

Gelijkmaker van Van de Beek
Het duurde niet lang voordat Ajax weer op gelijke hoogte kwam. Na een prima actie van Sergiño Dest, mikte Donny van de Beek raak.

Toen de 2e helft een paar minuten onderweg was, kwam Ajax opnieuw door Macheda op achterstand. Dit keer kreeg de Italiaan de bal voor de voeten en zag keeper Bruno Varela de bal langs zich heen gaan. Daarna werd het voor Ajax lastig om te scoren. Panathinaikos ging voor het resultaat spelen en Ajax, waar sommige spelers nog onwennig speelden, kwam niet vaak door de verdediging heen.

Griekenland
Het gebeurde allemaal op een dag dat voor Ajax (Griekse naam) meer dan een Grieks tintje had. Nadat het eerder vandaag met 6-2 van Kreta had gewonnen. Speelde het een paar uur later in het 'Olympisch' Stadion tegen de 2e Griekse tegenstander van de dag. Dan was er ook nog een loting om 14.00. En ja hoor: de tegenstander in de voorronde van de Champions League, PAOK Saloniki, komt uit Griekenland.