‘Gio’ en Van Persie hadden unieke samenwerking: ‘Was een leuk proces’

4 juni 2019

Soccrates Images

Feyenoord nam vorige maand afscheid van 2 clubiconen: Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. De trainer zwaaide na 4,5 jaar en 5 hoofdprijzen af, terwijl de aanvaller 1,5 jaar na zijn terugkeer - en met 2 prijzen - besloot te stoppen. Ze hadden een bijzondere band.


"De afgelopen 18 maanden zijn best uniek geweest, als je naar onze samenwerking kijkt. Giovanni en ik hebben vaak voor of na de wedstrijden contact gehad over het team, maar ook over dagelijkse dingen, het leven of een privé-situatie", vertelde Van Persie in een interview met Feyenoord Magazine.

Leren
"Het is uniek dat een trainer zich zo openstelt. Ik stond als speler middenin het team, maar kreeg aan de andere kant ook mee wat er in het hoofd van Giovanni omging en wat erbij komt kijken om trainer te zijn bij Feyenoord. Het was voor mij heel leerzaam om constant in die twee werelden te zitten, dat was een heel leuk proces."

Gio: "Ik wist dat Robin mogelijk in de toekomst wat als trainer wil gaan doen. Als ik dan voor ogen had hoe we in een bepaalde wedstrijd gingen spelen, gingen we soms bij elkaar zitten en vroeg ik hem: “Hoe zou jij het doen?” Als hij dan met een antwoord kwam, ging ik bewust doorvragen, dat leverde leuke gesprekken op."