Giovanni wil met vriend David Neres voor mooi voetbal zorgen bij Ajax: ‘Samba!’

28 maart 2020

Getty Images

De Braziliaan Giovanni wil samen met zijn landgenoten David Neres, Danilo en Anthony voor 'sambavoetbal' zorgen bij Ajax. De 18-jarige middenvelder, onlangs overgekomen van Santos, zegt dat in een interview op de site van de Amsterdamse club, waarin hij zich voorstelt.


Giovanni noemt zichzelf "rustig, bescheiden en een beetje verlegen". Zijn ambities zijn alleen erg groot. "Ik wil 1 van de beste spelers van de wereld worden, de Champions League en het WK winnen. Of dat realistisch is? Ik geloof dat mijn dromen mogelijk zijn, als ik bescheiden blijf en hard werk. Trainen, trainen, trainen", aldus Giovanni Manson Ribeiro, vernoemd naar de Braziliaan Giovanni Silva de Oliveira die voor onder meer Santos en FC Barcelona speelde.

The boys from Brazil
"Mijn vader was een grote fan en vond zijn manier van spelen geweldig. Maar Ronaldinho was mijn grote voorbeeld." Giovanni trof in Amsterdam 2 landgenoten in de kleedkamer van Ajax: David Neres en Danilo. In de zomer komt daar ook Antony nog bij, die voor naar verluidt 20 miljoen euro overkomt van São Paulo.

"David is in korte tijd een vriend geworden. Ik vind 'm heel grappig en we hebben dezelfde humor. Ik ben bijna altijd met hem sinds ik in Nederland ben. Ook Danilo ken ik, omdat hij ook bij Santos heeft gespeeld. Anthony heb ik nog niet ontmoet, maar hij is een heel goede speler. Ik hoop dat we met z'n vieren kunnen zorgen voor veel samba in Amsterdam." Giovanni woont al in Nederland. In een appartement in Amstelveen, met zijn zaakwaarnemer.