Go Ahead 1e koploper Keuken Kampioen Divisie

admin • 23:58, 17-08-2018 / Laatste Update: 07:43, 07-01-2024

Go Ahead Eagles en FC Twente zijn de grote winnaars van de eerste speeldag van de 1e divisie.

Twente won haar 1e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Enschede versloeg Sparta in een historische en boeiende kraker door een benutte penalty van Tom Boere. Boere ging zelf tegen de grond na een hele lichte aanraking. De scheids zag er een penalty in en zo werd de eindstand al in de 1e helft bereikt: 2-1. Titelverdediger Jong Ajax verloor zijn eerste wedstrijd uit met 2-1 van Roda JC.

Eagles koploper

Go Ahead Eagles zette de grootste uitslag neer en gaat zo als koploper het weekend in, met het duel van Jong AZ en Almere City FC nog te gaan op maandag. De Eagles wonnen met 5-0 van Jong FC Utrecht, dat dus nog slechter startte als de volwassen ploeg.

Fraaie goals

Bij FC Volendam was er een schitterende vrije trap van Joey Veerman, die de bal schitterend in de kruising krulde. Het mocht niet baten voor Volendam, dat thuis met 1-2 verloor van FC Den Bosch.

Ook bij PSV werd er mooi gescoord, al was het wel via een been van de tegenstander. De 18-jarige debutant Zakaria Aboukhlal liet de bal vanaf een meter of 30 heerlijk in de verre hoek zweven in de 45e minuut, nadat Siebe van der Heyden voor FC Eindhoven in de 7e minuut de 1e goal in de Keuken Kampioen Divisie had gemaakt. Jong PSV won met 2-1.