Go Ahead blijft koploper na winst op Volendam, ook Cambuur morst niet

Martijn Baars • 02:02, 08-09-2018 / Laatste Update: 21:52, 07-01-2024

Go Ahead Eagles heeft nog steeds geen puntjes laten liggen in de eerste divisie. Ook in de 4e wedstrijd werd er gewonnen, dit keer thuis van het laaggeklasseerde Volendam: 3-0.

Volendam was zonder supporters naar Deventer gekomen omdat het kermis is in het vissersdorpje.

Snel beslist

Door goals van Orhan Dzepar en Jaroslav Navratil zat de ploeg van trainer John Stegeman in de eerste helft al op rozen. De 3-0 van Thomas Verheydt na een klein uur gooide de wedstrijd in het slot.

Vroeg doelpunt voor Cambuur

SC Cambuur, de naaste belager van Go Ahead, nam voor het duel met RKC afscheid van Martijn Barto. De spits die na 8 jaar trouwe dienst deze zomer bij de club vertrok, zag hoe zijn opvolger Karim Rossi de Leeuwarders al in de 8ste minuut op voorsprong zette.

Topscorer

Het was alweer de 5e goal van de Zwitser die daarmee topscorer van de eerste divisie is. Justin Mathieu, opnieuw op aangeven van Kevin van Kippersluis, maakte er in de tweede helft 2-0 van.

Drenthe redt Sparta

Sparta won van FC Eindhoven met 2-0 waardoor de club uit Rotterdam nu 3e staat in de competitie. Royston Drenthe maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd, wat ook zijn allereerste doelpunt in een Nederlandse competitie ooit is.