Go Ahead Eagles gaat naar finale play-offs ten koste van Den Bosch

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 22:22, 22-05-2019 / Laatste Update: 14:22, 07-01-2024

Go Ahead Eagles gaat door een doelpunt in de slotfase naar de finale van de play-offs! Lang leek FC Den Bosch door uitdoelpunten door te gaan, maar een goal in de 89e minuut bracht daar verandering in: 0-1. In Deventer werd het 2-2.

De wedstrijd woensdagavond in Noord-Brabant was niet denderend. Go Ahead had in de eerste helft het betere van het spel, maar wist de kansen niet af te maken. Ook Thomas Verheydt, die na een uur inviel bij de bezoekers, kon geen potten breken in de spits.

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog wel spannend. Go Ahead moest, waardoor Den Bosch een paar keer gevaarlijk kon counteren. In de 89e minuut wist Jeroen Veldmate uit een corner de bevrijdende 0-1 binnen te koppen.

Heenwedstrijd

Afgelopen zondag werd het in Deventer dus 2-2. Julian Lelieveld en Jaroslav Navratil scoorden voor Go Ahead, Jort van de Sande en Luuk Brouwers deden dat voor Den Bosch.

Finale

In de finale staat Go Ahead tegenover RKC Waalwijk. Zij schopten over 2 wedstrijden Excelsior uit de Eredivisie. De winnaar van het tweeluik tussen GAE en RKC zal volgend seizoen in de Eredivisie spelen.