Go Ahead hard onderuit in Amsterdam en kan niet profiteren van misstap Sparta

BSR/Soccrates

admin • 00:16, 16-04-2019 / Laatste Update: 15:42, 12-12-2023

Go Ahead Eagles heeft in de Keuken Kampioen Divisie verzuimd om de achterstand op nummer 2 Sparta, dat gisteren met 1-4 verloor van TOP Oss, te verkleinen. De ploeg uit Deventer verloor op de Toekomst kansloos met 5-2 van Jong Ajax.

De bezoekers uit Deventer begonnen nog prima op De Toekomst. Thomas Verheydt zette GAE al na 3 minuten op voorsprong. Maar 1 minuut later had Lassina Traoré de stand alweer gelijk getrokken. Perr Schuurs maakte er in de 36e minuut al 2-1 van.

Eagles weer op gelijke hoogte

In de 2e helft leek er toch nog wel een punt te halen voor Go Ahead Eagles. In de 53e minuut was het weer Thomas Verheydt die de bal in het vijandelijke doel legde en de stand op 2-2 bracht. Opnieuw kwam Ajax weer snel op gelijke hoogte.

Ajax loopt uit

In de 57e minuut maakte Danila Pereira da Silva de 3-2 van de avond. Lassina Traoré maakte 11 minuten later de 4-2, en daarmee waren de punten voor de talenten van Ajax al wel een zekerheidje. Pereira da Silva maakte het feest compleet door ook nog de 5e van de avond te maken toen er nog een dik kwartier te spelen was.