Goed doel pompt onder één hele goede voorwaarde miljoenen in nieuw stadion Feyenoord

5 juni 2019

OMA/Algemeen Dagblad

De goede doelenvereniging De Verre Bergen pompt eventjes 24,5 miljoen euro in het nieuwe stadion van Feyenoord. Dat maakte de organisatie woensdagmiddag bekend. Maar er hangt wel één hele goede voorwaarde aan: in ruil krijgen zij 3.884 zitplaatsen voor kinderen tussen 10 en 15 jaar uit Rotterdam-Zuid.


De financiële bijdrage is enorm belangrijk voor de komst van het nieuwe stadion. Met het Vak van Zuid krijgt De Verre Bergen iets moois in ruil terug. Op jaarbasis zullen er ruim 65.000 tickets beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt.

Iedereen in Rotterdam blij
"Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen", zegt algemeen directeur Jan de Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Directeur Roelof Prins van de organisatie is erg verheugd met de samenwerking. "Er zijn kinderen die praktisch naast het stadion wonen, maar nooit een wedstrijd bezoeken. Wij willen dat ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben en die wonen op Zuid de mogelijkheid krijgen de sfeer in het Feyenoordstadion te proeven."