Gouden invaller Holla bezorgt FC Twente en trainer Hake belangrijke zege

Martijn Baars • 23:51, 29-09-2017 / Laatste Update: 16:40, 07-01-2024

Trainer René Hake heeft weer even flink krediet opgebouwd bij FC Twente. Hij won met zijn ploeg de belangrijke burenruzie van Heracles Almelo. Mede dankzij een gouden wissel van hem werd het in Enschede 2-1.

FC Twente stond in de derby al binnen anderhalve minuut met 1-0 voor. Tom Boere zag zijn schot nog van de lijn gehaald worden door Lerin Duarte, maar ploeggenoot Fredrik Jensen gleed de rebound binnen voor de supersnelle voorsprong.

Enorme kansen voor de thuisploeg

Bijna was de wedstrijd na 5 minuten al gespeeld toen Haris Vuckic een enorme kans op de 2-0 miste. Gelukkig bleef dat leed voor het zwak startende Heracles bespaard. Dat de stand met rust nog niet verder was veranderd, kon FC Twente alleen zichzelf verwijten. De thuisploeg miste kans op kans.

Meteen na rust: 1-1

Dat deed Heracles na rust niet. Binnen 6 minuten stond de 1-1 al op het scorebord. Heracles, dat de eerste helft waardeloos speelde, kwam als herboren uit de startblokken. John Stegeman kennende heeft hij gedonderd in de rust en dat betaalde zich uit. Ibrahim Darri speelde zijn tegenstander uit en legde de bal panklaar op het hoofd van Paul Gladon, die schitterend raak kopte: 1-1.

FC Twente met 2 gezichten

Na die gelijkmaker werd de wedstrijd nog leuker dan-ie al was. Vooral omdat nu ook Heracles mee ging voetballen en FC Twente de dominantie compleet kwijt was. En dus moest trainer René Hake ingrijpen. Hij bracht Danny Holla in de ploeg, die weer voor overwicht moest zorgen op het middenveld.

Holla blijkt gouden wissel

Die wissel bleek een gouden greep. In de 76e minuut legde Holla aan voor een vrije trap en krulde die achter Heracles-doelman Bram Castro. De doelman leek er prima bij te kunnen, maar dook met bal en al in het netje: 2-1. Met nog een kwartier op de klok moest Heracles dus weer een konijn uit de hoed toveren.

Fantastische sfeer

Dat probeerden de bezoekers wel, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van Stegeman niet meer. Maar daar gaven de supporters van FC Twente niks om. De hele wedstrijd lang zorgden zij met een fantastische sfeer voor een mooi voetbalavondje en de verdiende 2-1 zege in de Twentse derby.