De Graafschap boekt cruciale zege op FC Emmen, directe handhaving blijft in zicht

BSR

Sjors Tanis • 22:23, 23-04-2019 / Laatste Update: 10:58, 12-12-2023

De Graafschap heeft op de eigen Vijverberg een zeer belangrijke zege behaald op FC Emmen: 1-0. Dankzij de zege staat De Graafschap nu 16e, nog altijd op een plek die play-offs tegen degradatie betekent. Maar het verschil met de veilige 15e plek van FC Emmen is nog maar 3 punten met 2 wedstrijden te spelen en rechtstreekse degradatie is voor de Superboeren helemaal uit zicht.

Fabian Serrarens maakte in de 12e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd in Doetinchem na een blunder van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen.

Kansen FC Emmen

FC Emmen kreeg in de 1e helft enkele kansen om langszij te komen, maar Glenn Bijl en Michael de Leeuw misten. Kjell Scherpen, de doelman van de bezoekers, verwerkte de bal in de 12e minuut niet goed. Serrarens strafte de fout af door de bal hard en laag over de grond in het doel te schieten. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Charlison Benschop.

Serrarens staat dit seizoen op 7 doelpunten in de competitie. Ook na rust ontsnapte De Graafschap meerdere keren aan de gelijkmaker, waardoor de 3 punten in Doetinchem bleven.

Goede zaken

De Graafschap steeg door de winst van plaats 17 naar 16 en heeft nu 2 punten meer dan Excelsior, dat donderdag tegen ADO Den Haag speelt. Emmen, dat 15e is, zag de voorsprong op De Graafschap teruglopen tot 3 punten. De nummers 16 en 17 spelen play-offs.