De Graafschap en Vitesse sluiten 2018 af met boeiend gelijkspel

admin • 17:26, 23-12-2018 / Laatste Update: 04:01, 07-01-2024

Een Gelderse kraker in Doetinchem. Hekkensluiter De Graafschap nam het, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, op tegen Vitesse. Na 90 leuke minuten voetballen werden de punten verdeeld.

De sfeer in De Vijverberg zit er goed in. Fans van De Graafschap hebben een enorm spandoek gemaakt om hun ploeg aan te moedigen. Die steun doet de thuisploeg goed, want al na 12 minuten komen de blauw-witten op voorsprong door een goal van Olijve, die Eduardo klopt met een schot in de verre hoek.

Nog geen 3 minuten later ligt De Graafschap-keeper Etemadi plots geblesseerd op de grond. De Iraanse doelman lijkt gewoon verder te kunnen, maar zal later in de wedstrijd toch nog flink last krijgen van zijn blessures. Het spel golft lekker heen en weer. Vitesse kopt op de paal, De Graafschap schiet voorlangs.

Ploegen doen niet voor elkaar onder

De thuisploeg lijkt met een voorsprong de rust in te gaan, maar 2 minuten voor het laatste fluitsignaal van de 1e helft schiet Ødegaard de 1-1 binnen. De Graafschap lijkt niet aangeslagen, want in de 58e minuut staan de Superboeren alweer op voorsprong (Narsingh). Een voorsprong die niet lang stand houdt, want 7 minuten later komt Vitesse weer langszij door een goal van Bero.

Etemadi houdt 't maar net vol

In de slotfase dringen beide ploegen aan en staat De Graafschap, met de ondertussen zwaar gehavende doelman Etemadi, flink onder druk. Een paar kleine kansjes mogen niet baten, want Kuipers fluit in de 94e minuut voor de laatste keer in 2018 een wedstrijd van beide ploegen af: 2-2.