De Graafschap na ijzersterke comeback nog altijd ongeslagen

BSR Agency

admin • 23:54, 13-09-2019 / Laatste Update: 19:38, 04-01-2024

De Graafschap heeft nog altijd een ongeslagen status in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen Jong Ajax werd er met 3-2 gewonnen. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, want bij rust stond het 2-0 achter.

In de eerste helft was het vooral Jong Ajax dat de klok sloeg. De Graafschap had niets in de melk te brokkelen. Toch viel het eerste doelpunt niet uit veldoverwicht, maar uit een penalty. Die score werd nog verdubbeld voor de thee werd gedronken. Het leek een makkelijk avondje voor Jong Ajax te worden.

Niets bleek minder waar toen Maduro namens Ajax in de 46ste minuut de rode kaart kreeg gepresenteerd. Totaal onnodig en niet in de geest van de wedstrijd, maar wel héél, héél dom. Dat was de omslag in de wedstrijd, want twee minuten later was het Van Heertum die de aansluitingstreffer voor De Graafschap maakte. Na de 2-2 van Van den Boomen 20 minuten later was het hek van de dam.

In de 81ste minuut was het Ralf Seuntjens die het helemaal afmaakte door de 3-2 binnen te koppen en de Graafschap zo aan de volle buit te helpen.