De Graafschap pakt punt in knettergek duel met Cambuur

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 23:55, 19-05-2019 / Laatste Update: 19:39, 07-01-2024

De Graafschap is de nacompetitie met een gelijkspel begonnen. Op bezoek bij Cambuur Leeuwarden moesten de Superboeren genoegen nemen met 1-1. Aanstaande woensdag is om 20:45 uur de returnwedstrijd in Doetinchem. Het spel werd in Leeuwarden nog even stilgelegd nadat er spullen op het veld werden gegooid door het Cambuur-publiek.

Furdjel Narsingh zette De Graafschap na een dik halfuur op voorsprong. De Eredivisionist kon niet lang genieten van die voorsprong. Na 2 minuten zorgde Robin Maulun weer voor de gelijkmaker.

Rode kaart

Vlak na rust ontving Moise Mbenda - speler van Cambuur - een rode kaart voor natrappen. De Graafschap kon na een dik uur spelen op voorsprong komen via een penalty, maar Fabian Serrarens miste. Toen De Graafschap een penalty kreeg, gooide het Cambuur-publiek bier en andere dingen op het veld. De scheidsrechter legde het spel toen even stil.

Hierna moet de winnaar van het duel nog een ronde te overleven om zeker te zijn van de Eredivisie volgend seizoen.