De Graafschap rolt Fortuna Sittard op met dikke 5-klapper

BSR/Soccrates

admin • 17:19, 20-01-2019 / Laatste Update: 04:08, 08-01-2024

De Graafschap is met een heerlijk gevoel aan 2019 begonnen. In eigen huis was Fabian Serrarens 'on fire' met een hattrick. Fortuna Sittard werd uiteindelijk zelfs met 5-1 opgerold.

Nadat NAC Breda zondagmiddag verloor, wist De Graafschap dat het in punten op gelijke hoogte kon komen (15 punten) met de nummer 17. Dan moesten de Doetinchemmers nog wel afrekenen met Fortuna Sittard, en dat deden ze.

In de 27e minuut maakte Serrarens het 1e doelpunt, en 3 minuten later schoot hij ook al de 2-0 binnen. Youssef El Jebli maakte zelfs nog voor rust de 3-0. De nieuwe basis-11 van Henk de Jong leek zijn vruchten wel af te werpen.

Doorpakken na rust

Even leek de wedstrijd na rust weer spannend te worden toen Ahmed El Messaoudi in de 55e minuut snel de 3-1 maakte. Totdat Serrarens (wie anders?!) na ruim een uur de beslissende 4-1 maakte en zo de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen voor zijn hattrick. Youssef El Jebli schoot een nog geen 10 minuten later ook het 5e doelpunt van de Superboeren binnen.

Zo is het gat tussen nummer 13 FC Groningen en nummer 18 De Graafschap slechts 3 puntjes!