De Graafschap scherpt mediabeleid aan op verzoek van hoofdtrainer Mike Snoei

22 augustus 2019

BSR

Keuken Kampioen-Divisionist De Graafschap is overgegaan op keiharde maatregelen tegen de media. De Achterhoekers hebben besloten het mediabeleid rond trainingen aan te scherpen, meldt Regio 8.


Cameraploegen mogen vanaf nu alleen nog maar beelden maken van de warming-up en rondo's. Ook worden de interviews over de eerstvolgende duels beperkt tot op de dag voor de komende wedstrijd.

Noord-Koreaans
Deze strengere mediaregels zijn op verzoek van de nieuwe hoofdtrainer Mike Snoei. Hij vindt dat trainers van tegenstanders in de Keuken Kampioen Divisie teveel informatie kunnen halen uit de voorbeschouwingen van diverse media. In de afgelopen weken uitte Snoei hierover al zijn onvrede tegen een journalist van Omroep Gelderland.

Bij eerdere trainers was er een afspraak gemaakt om de tactische trainingsvormen en standaardsituaties op verzoek niet te filmen. Voor Snoei is dit niet genoeg. De trainingen blijven openbaar en vrij toegankelijk voor media en supporters.

Snoeiharde maatregelen
"De trainingen zijn altijd openbaar, maar de trainer bepaalt wanneer hij ruimte maakt voor de media", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. "Daarin moeten de media dan volgen."