DE GRAAFSCHAP SLEEPT LAATSTE TICKET VOOR DE EREDIVISIE BINNEN

Martijn Baars • 20:39, 20-05-2018 / Laatste Update: 10:49, 07-01-2024

De Graafschap is volgend seizoen weer aanwezig in de Eredivisie! De club uit Doetinchem won in de return van de finale van de play-offs om promotie met 2-1 van Almere City. Dat was genoeg om de 1-1 van de heenwedstrijd over de streep te trekken. Uitgerekend oud-Almere-speler Fabian Serrarens was de held van de middag en bezorgde De Graafschap een ticket naar het hoogste niveau!

Almere krijgt Doetinchem stil

Almere City toonde zich in de eerste helft al een aantal keren levensgevaarlijk voor de goal van De Graafschap. De thuisploeg bleek echter niet genoeg gewaarschuwd. Tien minuten voor rust ontsnapte Sherjill Mac-Donald aan buitenspel en zorgde hij weer voor een gevaarlijke aanval. Hoewel zijn tripje naar de achterlijn niet direct iets opleverde, zorgde ploeggenoot Silvester van der Water daar wel voor. Zijn actie en daaropvolgende schot verraste keeper Bednarek, die de bal zo in de voeten stompte van Jergé Hoefdraad. Die schoot uit de rebound de 0-1 binnen.

Diep in blessuretijd: 1-1

De Almere-fans zullen het hardst balen van die 0-1. Huh, waarom? Fans gooiden vuurwerk op het veld na de 0-1 en dus wees Danny Makkelie naar zijn horloge. De blessuretijd van de eerste helft was daarom 3 minuten en uitgerekend in de slotseconden van die blessuretijd maakte De Graafschap de gelijkmaker. Spits Serrarens sleurde zich lekker de 16-meter van Almere in en gaf goed voor op Tarik Tissoudali, die de bal bij de tweede paal binnen gleed: 1-1.

Bijna een eigen goal

Na rust golfde het spel op en neer. Geen van beide ploegen had het echte overwicht en dat zorgde voor een leuke wedstrijd. Na de 1-1 in Almere was met rust al dezelfde stand bereikt. Maar de clubs wilden een gouden toekomst niet van de verlenging of strafschoppen af laten hangen en ging vol voor de beslissing in reguliere tijd. Op een bijna-eigen goal van Nieuwpoort (De Graafschap), werd het alleen niet écht levensgevaarlijk.

Serrarens superbelangrijk met de 2-1!

Dat werd het dik 20 minuten voor tijd wél. De Graafschap-middenvelder Daryl van Mieghem schoot een vrije trap keihard op de paal. Toevallig stond spits Fabian Serrarens op de goede plek om de rebound met een stuiterballetje binnen te werken: 2-1! Daarmee was een verlenging van de baan en hoefde de thuisploeg alleen maar de voorsprong nog te verdedigen.

Kolkende Vijverberg

Dat lukte in een kolkende Vijverberg prima. Ineens lukte het verdedigen bij De Graafschap wél goed, al lag dat ook een beetje aan het paniekerende Almere City. De ploeg van trainer Jack de Gier had een doelpunt nodig, maar kwam niet meer gevaarlijk voor het doel van Bednarek.