De Graafschap wint degradatiekraker van Excelsior

admin • 23:39, 16-01-2016 / Laatste Update: 13:17, 08-01-2024

De Graafschap is 2016 uitstekend gestart. Zaterdagavond won de hekkensluiter in de eredivisie met 2-0 van Excelsior door treffers van Cas Peters en Vincent Vermeij. Het betekende voor de Doetinchemmers de eerste thuiszege van het seizoen.

Door de overwinning is de achterstand op Cambuur Leeuwarden, de nummer zeventien op de ranglijst, teruggebracht tot vijf punten en gloort er weer hoop in de strijd tegen het ontlopen van degradatie.

Weinig kansen

​In de eerste helft had De Graafschap het lastig tegen Excelsior. De Rotterdammers combineerden makkelijker. Spits Tom van Weert miste voor een leeg doel en stuitte ook nog een keer op doelman Hidde Jurjus. De Graafschap kreeg in het eerste bedrijf één grote kans. In de 41e minuut leek Cas Peters na een voorzet van Andrew Driver de 1-0 binnen te koppen, maar keeper Tom Muyters kon nog net redding brengen.

Dreiging

Na rust ging er meer dreiging uit van de Superboeren en zakte Excelsior steeds verder weg. Die nonchalance kwam de Rotterdamse gasten duur te staan. In de 71e minuut werkte doelman Muyters een indraaiende vrije trap van Lion Kaak onvoldoende weg,waarna Cas Peters de bal in een leeg doel volleerde: 1-0. Na de voorsprong kwam De Graafschap nooit meer in de problemen. Sterker nog, in de blessuretijd scoorde Vincent Vermeij op aangeven van invaller Youssef El Jebli op prachtige wijze de 2-0. Zo kon er na de negende thuiswedstrijd van het seizoen eindelijk feest kon worden gevierd met de eigen aanhang.