De Graafschap wint door late pingel uitduel bij Sparta

BSR

admin • 00:40, 26-05-2019 / Laatste Update: 18:12, 05-01-2024

De Graafschap heeft hele goede zaken gedaan in de strijd p, lijfsbehoud. De Doetinchemmers kregen voor rust nog weinig voor elkaar tegen een fel Sparta, maar daarna zag alles er heel anders uit voor de mannen van Henk de Jong.

De Graafschap mocht als eredivisieclub misschien licht favoriet zijn, Sparta heeft de meest ervaren ploeg. Het zijn de Rotterdammers die met Royston Drenthe een oud-speler van Real Madrid op de bank hebben zitten. Ook het grootste deel van de basis-11 speelde de meeste wedstrijden op het hoogste niveau. Allemaal spelers met een krasje die willen bewijzen dat ze goed genoeg voor de eredivisie zijn.

Solo Veldwijk

Sparta begon lekker aan de wedstrijd. Na 8 minuten lag de bal voor de 1e keer in het doel. Spits Lars Veldwijk kreeg de bal halverwege het veld aangespeeld. De aanvoerder van de Rotterdammers draaide makkelijk weg en toen hij dichter in de buurt van het doel kwam, gaf hij een afgemeten voorzet op Adil Auassar. De middenvelder kon zonder moeite binnenwerken: 1-0.

Initiatief

Die stand was niet vergelijkbaar met het spelbeeld. De Graafschap nam de 12 helft het initiatief, al moet ook gezegd worden dat de ploeg veel te traag speelde om gevaarlijk te worden. Dat was bij Sparta anders: de mannen van Henk Fraser loerden op de counter en kregen daardoor ook aardig wat kansen.

Open wedstrijd

Nadat Sparta in de 2e helft aanvallender ging spelen, werd De Graafschap gevaarlijker. Na 67 minuten kwamen de ploeg daardoor ook op gelijke hoogte. Een domper voor Sparta, dat snel daarna een nieuwe tegenvaller te verwerken kreeg. Bart Vriends moest met een 2e kaart van het veld en mist daardoor ook de return.

Penalty!

Het werd nog erger voor Spangen toen de scheidsrechter vlak voor tijd voor een pingel floot. Joey Tutuarima werd door Abdou Harroui gevloerd en het was El Jebli die van 11 meter raak mocht schieten. De tijd: 90+3. De stand 1-2.

Sparta krijgt komende dinsdag een kans om het goed te maken. Dan spelen de teams de return op de Vijverberg.