Groningen en VVV delen de punten na late gelijkmaker Nwakali

Bart van der Wijst • 20:39, 10-09-2017 / Laatste Update: 00:34, 06-01-2024

FC Groningen en VVV-Venlo hebben beide een puntje over gehouden aan hun wedstrijd op zondag. Lang leek de thuisploeg op weg naar een overwinning door een goal van Mimoun Mahi, maar toen was daar Kelechi Nwakali. De huurling van Arsenal had 'n mooie actie in huis en zette de terechte gelijkmaker op het scorebord.

Toch moet de thuisploeg flink balen, want bij een 1-0 stand miste Mahi een pingel. Verder gebeurde er niet gek veel in Groningen, waar het aardig leeg was in het stadion.

Goed kwartiertje thuisploeg

De thuisploeg begon leuk aan de pot. Dat resulteerde na een kwartier in de goal van Mahi. Na een goede voorzet van linksback Django Warmerdam, kon de spits helemaal vrij in het 5 meter-gebied binnenschieten. Na het doelpunt vond FC Groningen het wel mooi geweest en besloot het om het rustig aan te doen.

Hierdoor kreeg VVV meer ruimte, wat resulteerde in slechts 1 opgelegde kans. Na een steekpass kon Torino Hutte alleen af op Sergio Padt, maar Hutte had net effe te lang nodig. Kans verkeken. Een afstandschotje van Clint Leemans zorgde nog voor wat gevaar, maar dat was het verder wel.

Regent fouten

De 2de helft was niet om aan te gluren. VVV-Venlo wilde eigenlijk wel een gelijkmaker, maar maakte vaak de verkeerde beslissing. Ook Groningen, dat van de Limburgers meer ruimte kreeg, ging vaker in de fout dan dat het iets goed deed. Wel kreeg de thuisploeg dus een pingel, maar die werd slap ingeschoten door Mahi.

Arsenal-huurling doet 't

In de 90ste minuut besloot Unnerstall naar voren te gaan bij een corner, maar hij kreeg de bal niet op z'n koppie. Groningen verdedigde uit, maar deed dat niet ver genoeg. De Limburgers pompten de bal er weer in, die terecht kwam bij Kelechi Nwakali. Hij, gehuurd van Arsenal, kopte na een fraaie actie over Padt.

Na afloop was er een fluitconcertje voor de thuisploeg.