Groningen naar play-offs na fun bij Twente: 3-5

ProShots

admin • 19:51, 14-05-2017 / Laatste Update: 16:01, 12-12-2023

FC Twente heeft met een  wanprestatie het seizoen afgesloten. In plaats van het trouwe thuispubliek te bedanken voor de massale steun, liet de ploeg de aanhang op de laatste afspraak van deze competitie volledig in de steek. Na een 1-4 ruststand werd het tegen FC Groningen maar liefst 3-5.

FC Twente, dat de laatste 3 duels van de competitie verloor, sluit het seizoen daarmee af als 7e. Groningen plaatst zich via de achterdeur alsnog voor de nacompetitie. Dat ging ten koste van Heracles Almelo.

Dramatisch begin

Bij de buren uit Almelo hoopten ze vooraf nog dat de helpende hand wel uit Enschede zou komen, maar het gewenste vangnet werkte voor geen meter. Twente liet het tegen Groningen op alle fronten afweten en kon na de teleurstellingen van de laatste weken niet meer de knop vinden zich nog een keer op te laden. Het begin was al dramatisch, want na 2 minuten profiteerde Bryan Linssen van de Twentse lethargie (0-1). Dylan George kopte Twente uit een hoekschop nog snel wel naar 1-1, maar vanaf dat moment stapelde de ploeg verdedigend fout op fout.

Symbolisch eigen doelpunt

Oussama Idrissi mocht na 25 minuten ongehinderd uithalen (1-2) en even later deed hij hetzelfde, na dom balverlies van Mateusz Klich. De slechte 1e helft kreeg vlak voor rust een symbolisch slot, met een eigen doelpunt van Stefan Thesker (1-4). Groningen speelde niet eens zo goed, maar de noordelingen werd het wel heel gemakkelijk gemaakt. Het treurige optreden kwam Twente bij de rust op een striemend fluitconcert te staan van de aanhang.

Angel uit de wedstrijd

Trainer Rene Hake haalde in rust Bersant Celina uit de ploeg en bracht daarvoor Jos Hooiveld, de verdediger, die als stormram werd gebruikt. Het was meer een wissel uit wanhoop dan hoop. Twente probeerde het in de 2e helft wel, maar de angel was er natuurlijk allang uit de wedstrijd. De toeschouwers veerden na ruim een uur spelen zowaar nog even op toen Twente een strafschop ontving nadat Dejan Trajkovski een duw in de rug kreeg van Jesper Drost. Klich bracht de stand vanaf de strafschopstip terug tot 2-4, maar geheel in stijl van de middag ging het paar tellen later verdedigend weer mis bij Twente.

De net ingevallen Sorloth kopte bij de tweede paal simpel de 2-5 binnen. Aan treffers geen gebrek, want 5 minuten voor tijd schoot Enes Unal zijn 18e treffer van het seizoen binnen: 3-5. Hoewel er nog niets bekend is over zijn  toekomst, is de kans groot dat het zijn laatste treffer in Twentse dienst was.

Gemengde gevoelens

Voor Twente was de goal een doekje voor het bloeden, want de nederlaag werd er niet mee voorkomen. Het afscheid van het thuispubliek na afloop, met de verplichte laatste ronde door het stadion, was er dan ook eentje met gemengde gevoelens, want de laatste weken legden toch een schaduw over het seizoen dat lange tijd zo prima verliep voor de Tukkers.