Groningen wendt blamage tegen Hercules af

admin • 22:22, 21-09-2017 / Laatste Update: 03:10, 06-01-2024

FC Groningen moest even van de schrik bekomen, maar heeft uiteindelijk comfortabel gewonnen van USV Hercules. De Noorderlingen wonnen in Utrecht met 4-2, en zijn daarmee door naar de tweede ronde van de KNVB-beker.

De wedstrijd begon dramatisch voor Groningen, dat na een kans voor Bacuna met 1-0 achter kwam te staan. Hercules kon in de 10e minuut counteren en Fouad Belarbi flikte het om oog in oog met de keeper koel te blijven en de score te openen.

⚽️ | Hercules komt na 10 minuten op voorsprong! Fouad Belarmi blijft rustig oog in oog met Sergio Padt na een fraaie steekpass: 1-0. #hergro pic.twitter.com/KyfXBnETVy

— FOX Sports (@FOXSportsnl) September 21, 2017

Nog voor rust was het gedaan met de vreugde bij de Utrechtse voetbaldwerg. Oussama El-Idrissi werkte zich naar binnen toe en schoot de gelijkmaker hard binnen. 1-1 was ook de ruststand, waar de mannen van Hercules blij mee mochten zijn.

Groningen pakt de regie

In de rust besloot Ernest Faber dat het anders moest, dus Jesper Drost moest het veld ruimen. Het Japanse talent Ritsu Doan kwam in de ploeg en gaf Groningen binnen een minuut lucht door de 1-2 te maken. Juninho Bacuna maakte een ruim kwartier later 1-3 uit een vrije trap.

Overwinningssigaar

Na de goal van invaller Doan komt ook de vierde Groningse treffer op naam van een reservespeler: Ajdin Hrustic scoort de 1-4. Onder het genot van een overwinningssigaar ziet Groningen-directeur Hans Nijland nog wel de 2-4 vallen: Leroy Oehlers scoort. Daarmee was de koek qua score wel op, en zit het avontuur van het dappere Hercules erop.