Groningen wint in knotsgek en doelpuntrijk duel van Vitesse

admin • 17:41, 19-11-2017 / Laatste Update: 20:33, 05-01-2024

FC Groningen heeft in de Euroborg gehakt gemaakt van Vitesse. Het duurde even voordat de ploegen het doel van de tegenstander konden vinden, want ze maakten eerst wat eigen goals. Daarna was het hek van de dam en werd er naar hartelust gescoord in het voordeel van Groningen: 4-2.

Het begon helemaal niet zo lekker voor de Groningers. Kasper Larsen maakte een eigen goal en wat voor 1. Hij probeerde de bal van dichtbij over zijn eigen doel heen te tikken, maar hij schoot 'm juist onderkant lat binnen. Door die ene goal ging Vitesse met een 1-0 voorsprong rusten.

Nog een eigen goal

Na rust deed Vitessenaar Fankaty Dabo wat Larsen in de 1ste helft deed: in zijn eigen doel schieten. Dit deed hij nog gekker dan zijn collega, want hij schoot 'm van ver over zijn eigen keeper heen.

Het goede doel

Na de eigen goals lieten de teams zien dat ze ook het goede doel kunnen vinden. Vitessenaar Tim Matavz had wel wat hulp nodig, want hij mocht aanleggen vanaf 11 meter en schoot de pingel in de 62ste minuut binnen. 10 minuten daarna maakte Oussama Idrissi alweer gelijk voor de Groningers.

Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind, want in de 78ste minuut maakte Mimoun Mahi de 3-2 en Tom van Weert besliste de wedstrijd in de 82ste minuut.