Groningen wint spannende playoff-pot van Vitesse

BSR

admin • 00:42, 19-05-2019 / Laatste Update: 19:10, 12-12-2023

In de winterstop woonde er nog een degradatiespook in het hoge noorden, maar nu de blaadjes weer aan de bomen hangen mag FC Groningen aan Europees voetbal denken. In de 1e playoff-wedstrijd voor Europees voetbal hielden de mannen van Danny Buijs de buit binnen tegen Vitesse.

Toch zullen ze ook bij Vitesse niet treuren, want door de uitgoal is een 1-0 overwinning genoeg om dinsdag door te gaan.

Kansenregen

Groningen kreeg al vanaf het begin kansen, maar het duurde tot de blessuretijd van de 1e helft voordat de 1e goal wilde vallen. Mimoun Mahi mocht de rebound van een schot van Ritsu Doan binnentikken.

Penalty en tegengoal

Na rust werden de problemen voor Vitesse groter. FC Groningen kreeg een penalty en het was Samir Memisevic die ijskoud binnenschoot. Vitesse maakte die achterstand goed, omdat Max Clark in de 70e minuut binnenkopte.

Terugval

Dat was een nare treffer voor de Groningers, want ineens werd het spel een stuk minder goed dan eerder. Spelers oogden vermoeid; in balbezit was de ploeg slordig. Vitesse kwam via Thulaini Serero daardoor alleen voor de keeper te staan, maar Padt kon nog redden.

6 minuten

Na de 90 minuten kreeg Vitesse met een dikke blessuretijd van 6 minuten nog een grote kans om er een gelijkspel uit te halen. Daar wilden de Arnhemmers dankbaar gebruik maken, want de ploeg ging extreem aanvallend spelen. Zonder succes.

Komende dinsdag mag Vitesse het nog een keer proberen. De winnaar komt FC Utrecht of Heracles Almelo tegen.