Grot en Matavz trekken punten binnen voor degelijk Vitesse

BSR

admin • 00:39, 11-08-2019 / Laatste Update: 03:57, 07-01-2024

Vitesse heeft in Tilburg met 0-2 gewonnen van Willem II. In een matig duel waren doelpunten van Jay Roy Grot en Tim Matavz voldoende voor de winst.

Willem II had weinig in te brengen tegen Vitesse. Zonder de Griekse spits Vangelis Pavlidis had het moeite om aanvallend in de buurt te komen van doelman Remko Pasveer. Marios Vrousai nam de plaats van Pavlidis in de spits in, maar kon geen vuist maken.

Grot

In de 1e helft kreeg Jay Roy Grot, de vervanger van de geschorste Richedley Bazoer, meerdere kansen. Pas na rust wist hij het net te vinden. Een fout van Willem II-verdediger Fernando Lewis zorgde ervoor dat Grot de bal voor het intikken had. Niet veel later zorgde Matavz na een matig optreden van keeper Wellenreuther voor de beslissing.

Door de 0-2 overwinning is de ploeg van Leonid Sloetski prima aan het nieuwe seizoen begonnen. Door het 2-2 gelijkspel tegen Ajax in het openingsduel staat Vitesse op vier punten. Willem II blijft door de 1-3 overwinning bij PEC Zwolle steken op drie punten.