🎥 | Guus Hiddink geeft uitleg over situatie Ihattaren bij PSV

1 maart 2021

Het gaat momenteel even niet lekker tussen Mohamed Ihattaren en PSV. Het 19-jarige talent komt vaak negatief in het nieuws. Guus Hiddink, oud-trainer van PSV, hoopt dat het snel weer rustig wordt rond de persoon Ihattaren, dat zei hij in de show van Voetbal International.


Hiddink was vorig jaar regelmatig te zien op de Herdgang en sprak daar met Ihattaren. "PSV is een heel gezonde club en de mensen bij de club doen er alles aan om de spelers en de opkomende spelers te laten renderen en ervoor te zorgen dat ze zich goed voelen", zei hij tegenover Kees Jansma.

"Nu staan ze (Schmidt en Ihattaren, red.) tegenover elkaar. Dan denk ik: jongens, neem even rust. Dat moet van beide partijen gevraagd worden. Ook van Mo en zijn begeleiders. Die begeleiders hebben denk ik ook een grote rol."

Hoe nu verder?
Ihattaren was afgelopen zondag helemaal niet van de partij in de topper tegen Ajax (2-2). De middenvelder moest van Roger Schmidt thuisblijven. Er is de afgelopen periode ook veel gebeurd rondom Ihattaren, ziet ook Hiddink.

"Het moet even weer heel rustig worden in zijn omgeving. Dan zou ik graag zien dat hij bij PSV een herstart maakt. Daar moeten we dan naar kijken, maar we moeten het ook niet overdreven aandacht geven. Ik zou hem in alle rust weer proberen te brengen. Het zou jammer zijn als hij uiteindelijk gaat clubhoppen"