Ze haalden het tóch niet: deze 10 oud-talenten spelen nu in de KKD

21 februari 2020

Soccrates Images

"Die haalt het wel." Een veelgehoorde uitspraak als je bij een jeugdelftal van een profclub gaat kijken. Deze 10 jongens kregen ook de stempel 'die haalt het wel', maar spelen nu in de Keuken Kampioen Divisie. Ook niks mis mee, begrijp ons niet verkeerd: hun plafond leek alleen wel hoger te liggen.


Dit lijstje is in willekeurige volgorde samengesteld.

Thom Haye - NAC
9 interlands speelde Thom Haye voor Jong Oranje. Momenteel speelt hij op 25-jarige leeftijd bij NAC Breda, dat hem huurt van ADO Den Haag. Haye begon zijn carrière bij AZ.

Kyle Ebecilio - Excelsior
26 jaar en bankzitter bij Excelsior. Dat hadden we niet verwacht van Kyle Ebecilio, die de jeugdopleidingen van Feyenoord en Arsenal doorliep. Ook Ebecilio speelde 9 interlands voor Jong Oranje.

Rai Vloet - Excelsior
Met 11 doelpunten is Rai Vloet on fire in de KKD. Hij speelde 3 interlands voor Jong Oranje en scoorde daarin 2 keer. Vloet doorliep de jeugdopleiding van PSV.

Jordy van Deelen - Cambuur Leeuwarden
Misschien wel de onbekendste tot nu toe: Jordy van Deelen. Toch gold de middenvelder vroeger als groot talent in de jeugdopleiding van Feyenoord. In Rotterdam lukte het niet, nu beproeft de 26-jarige Van Deelen zijn geluk in Leeuwarden.

Mink Peeters - Volendam
Het was groot nieuws in Nederland toen Mink Peeters (21) als jeugdspeler naar Real Madrid vertrok. Zijn huidige carrière is helaas wat minder dan zijn jeugdcarrière. Hij doorliep de opleidingen van PSV, Ajax en dus Real Madrid, maar nu is hij bankzitter bij Volendam 2.

Zakaria El Azzouzi - Volendam
Nog een speler Volendam: Zakaria El Azzouzi. De Marokkaanse aanvaller (die bijna een interland speelde voor Marokko) is 23 jaar en zit momenteel in de lappenmand. Gold hiervoor als groot talent in de jeugdopleiding van Ajax.

Leon Bergsma - Den Bosch
Aanvoerder in het kampioensjaar van Jong Ajax, maar nu spelend in het shirt van Den Bosch. Voor de winter balde hij ook in de KKD, maar toen in het shirt van Jong AZ. De Alkmaarders namen hem van Ajax over, maar hebben hem nu verhuurd aan Den Bosch.

Joey Sleegers - Eindhoven
Sinds deze zomer speelt Joey Sleegers bij FC Eindhoven. De 25-jarige buitenspeler is helaas al eventjes geblesseerd. Sleegers speelde vroeger in de jeugdopleiding van Feyenoord en werd zelfs nog topscorer in de A-juniorencompetitie.

Jari Schuurman - Dordrecht
Jari Schuurman speelde maar liefst 21 interlands voor Oranje onder 19. Als jeugdspeler van Feyenoord gold hij als groot talent. Inmiddels is Schuurman 22 jaar en speelt hij de pannen van het dak bij Dordrecht.

Danzell Gravenberch - Dordrecht
Het staat buiten kijf dat broertje Ryan talentvoller is, maar Danzell Gravenberch kon (en kan!) er ook wat van. Dordrecht nam hem in de winter over van Oss, met een opvallende reden. Verdediger Gravenberch moest bij Dordrecht in de spits gaan ballen!