Ten Hag als bondscoach? ‘Ik denk er niet over na, maar zou het altijd overwegen’

15 oktober 2017

ANP Pro Shots

De KNVB kan in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal aankloppen bij Erik ten Hag. De succesvolle trainer van FC Utrecht zei zondag in het tv-programma De Tafel van Kees op FOX Sports dat hij best bondscoach wil worden.

"Ik denk niet na over dat soort dingen totdat het aan de orde is. Maar als ik ervoor wordt gevraagd, zou ik het altijd overwegen'', zei Ten Hag.

Opvolger van Advocaat?
De 47-jarige Tukker wordt zo af en toe genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach. Dick Advocaat zit tijdens de oefeninterlands van komende maand nog op de bank, maar stopt er dan in principe mee. De 70-jarige Hagenaar hield na de definitieve uitschakeling in de WK-kwalificatie wel de deur op een kier om toch langer te blijven.
Zoektocht naar bondscoach
Ronald Koeman, Frank de Boer en Peter Bosz worden vaak genoemd in het rijtje van potentiële bondscoaches. Koeman staat echter onder contract bij Everton, De Boer wil liever een club trainen en Bosz vindt dat hij eerst meer ervaring moet opdoen. Bosz is bezig aan zijn eerste jaar bij de Duitse topclub Borussia Dortmund.

"Bondscoach zijn is het hoogst ambt'', zei Ten Hag. "Ik ben er niet naar op jacht en heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Utrecht. We zijn bezig om iets op te bouwen. Maar als ze me vragen, zou ik het wel gaan overwegen.''