Ten Hag is niet blij met het spandoek over 'talentvolle' Scherpen

BSR Agency

Brian Vesseur • 01:53, 04-04-2019 / Laatste Update: 14:20, 12-12-2023

Het leek een perfecte avond te worden voor Ajax in Emmen, maar in het laatste half uur gaf de ploeg nog 2 doelpunten weg: 5-2. Ajaxtrainer Erik ten Hag is over die laatste 30 minuten helemaal niet te spreken. Ook heeft hij het nog even over Kjell Scherpen, doelman van Emmen en target van Ajax.

,,Het is onacceptabel hoe we ze van 5-0 op 5-2 laten komen. Niet zij maar wij hadden nog tweemaal moeten scoren. Dat scheelt dan 4 doelpunten."

'Dat kan niet'

,,Natuurlijk hebben we ten opzichte van PSV nog een beter doelsaldo van 10 doelpunten", besefte Ten Hag. ,,Maar dat had dus nog beter moeten zijn. In het eerste uur deden we het wel goed. Donny van de Beek benut onze eerste kans en voor rust is het al 2-0. Als je na een uur met 5-0 voorstaat, dan moet je niet uit positie gaan lopen. Dat kan niet."

'Talentvolle keeper'

Ten Hag was ook kritisch op een deel van de meegereisde aanhang uit Amsterdam, die herhaaldelijk liet weten dat Kjell Scherpen wat hen betreft niet welkom is bij Ajax. De doelman van FC Emmen liet als elfjarig jongetje op sociale media weten dat hij voor Feyenoord was.

Ook plaatste hij onhandige tweets over Ajax, de aartsrivaal van de club uit Rotterdam. ,,Wij vinden hem een talentvolle keeper”, zei Ten Hag. ,,Hij heeft als elfjarige jongetje ooit iets geroepen en dat wordt hem nu nog nagedragen.”