Ten Hag over misstap Ajax: ‘We spelen vandaag letterlijk voor de 1e keer samen’

3 augustus 2019

BSR Agency

Erik ten Hag hield een dubbel gevoel over aan de 2-2 van Ajax bij de seizoensopening tegen Vitesse. Dat stelde hij bij FOX Sports.


De Ajax-coach zag duidelijk dat zijn ploeg nog niet met elkaar samen had gespeeld in de formatie die hij vandaag in Arnhem opstelde.

Wennen aan elkaar
,,Het wordt 2-2 en natuurlijk willen we winnen", stelde Ten Hag aan de ene kant. Aan de andere kant: ,,Het is de 1e wedstrijd, we weten welke problemen we hebben. We spelen vandaag letterlijk voor de 1e keer samen. Lisandro en Nico (Martínez en Tagliafico, red.) hebben nog nooit samengespeeld. Dan zijn afstellingsprobleempjes niet onlogisch", aldus de Ajax-coach, die deze problemen ook zag bij de tegengoals. ,,Iedere tegengoal is irritant, aan die eerste stoorde ik me ook mateloos, net als de tweede. Maar dan zeg ik weer: afstemmingsproblemen."

,,Maar", zo stelde Ten Hag. ,,We hebben onvoorstelbaar veel kansen gecreëerd. Het rendement is alleen een beetje achtergebleven. Dan wordt het 2-2 in een wedstrijd die je gewoon moet winnen. We hebben misschien wel 15 kansen gecreëerd. Dat is goed, maar dan moet je ze wel maken.”