Ten Hag wil geen risico nemen met Ziyech en heeft goed nieuws over Promes

26 februari 2020

EPA

In de persconferentie van woensdagmiddag blikten Erik ten Hag en André Onana alvast vooruit op de Europa League-wedstrijd tegen Getafe. Daar moet Ajax een achterstand van 0-2 goedmaken om de volgende ronde van het Europese toernooi te bereiken. Dat moeten ze zonder spelmaker Hakim Ziyech doen, maar misschien wel weer mét Quincy Promes.


Hakim Ziyech kan daar helaas niet aan bijdragen. Hij kan niet spelen! "Het is nog niet goed genoeg, en daar kunnen we geen risico mee nemen. We kunnen niet het risico lopen om met 1 wedstrijd alles op het spel te zetten." Na de vorige wedstrijd tegen Getafe kreeg Ziyech toch weer last van zijn kuitblessure die hij eind januari opliep.

Zondag 1 maart speelt Ajax tegen de nummer 2 van de Eredivisie AZ. De Ajax-trainer wilde nog niet zeggen of ze die wedstrijd met of zonder Ziyech zullen voetballen.

Tekst loopt door onder de video.

Goed nieuws voor Promes
Er is ook goed nieuws voor de Amsterdammers: "Quincy Promes gaat terugkeren in de wedstrijdselectie", liet Ten Hag weten. Promes speelde op 2 februari tegen PSV voorlopig zijn laatste wedstrijd. Of hij in de basis begint, dat wilde Ten Hag natuurlijk nog niet verklappen. "Dat hij in de wedstrijdselectie zit, betekent niet dat hij fit is."