Ten Hag ziet in Promes ‘speler met Ajax-DNA’: ‘Ook een erg positieve jongen’

28 mei 2019

BSR/SOCCRATES

Quincy Promes maakte vorige zomer een overstap van Spartak Moskou naar Sevilla. In Spanje speelde hij vooral als wingback en natuurlijk is veel speeltijd leuk, maar toch wil de Oranje-international liever voorin dartelen. Een nieuwe transfer zou dus zomaar kunnen plaatsvinden en wellicht is Ajax een optie, aldus Voetbal International.


"Als wingback ben ik niet op mijn eigen plek. Het is zo een seizoen geworden met ups en downs, een dubbel gevoel", zegt Promes. Ook zag hij een trainer worden ontslagen en werd het systeem middenin het seizoen aangepast. Zit hij dus nog op zijn plek?

Afwachten
"Ik heb nog 4 jaar een contract en voel me gelukkig in Sevilla, maar de club is ervan op de hoogte dat ik niet nog een seizoen in zo’n verdedigende rol wil spelen. In voetbal weet je nooit iets zeker. Het is nu afwachten wat er gebeurt", aldus Promes.

Ajax een optie?
Voetbal International denkt dat de vleugelflitser van grote waarde kan zijn voor Ajax en stapte op trainer Erik ten Hag af om te vragen of Promes op de wensenlijst van de Amsterdammers staat. Hier ging Ten Hag niet op in, maar wel werd Promes de hemel in geprezen: "Natuurlijk heeft Quincy het Ajax-DNA. Hij is technisch vaardig, creatief, heeft scorend vermogen en toont altijd lef en moed. Daarbij is hij een hartstikke positieve jongen. Bij Quincy is het glas altijd halfvol."