Hagenezen boos op Gözübüyük na penalty-moment: 'Geen woorden voor'

Trevor Wagener • 19:15, 05-03-2017 / Laatste Update: 15:13, 08-01-2024

ADO-aanvaller Guyon Fernandez kan niet begrijpen waarom scheidsrechter Serdar Gözübüyük hem tegen FC Utrecht (1-1) geen strafschop gaf, terwijl voor iedereen duidelijk te zien was dat Robin van der Meer hem onderuit haalde.

"Er was maar 1 iemand die het niet zeker wist en die had de fluit in zijn handen'', baalt de Hagenaar. "Het is werkelijk waar ongelooflijk. Ik weet niet hoe je anders een penalty moet krijgen. Ik heb hier geen woorden voor.'' Volgens Fernandez had ADO het duel voor rust af had moeten maken. "Ik denk dat Utrecht vandaag alle geluk van de wereld heeft gehad. We hebben het in de 1e helft laten liggen."

Regels zijn ...

Hiermee toonde Fernandez zich kritisch naar zichzelf en zijn teamgenoten. "Los van dat we die penalty hadden moeten hebben, hadden we die wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen. Je moet ook naar jezelf kijken. Maar regels zijn er om gehandhaafd te worden. Als je onderuit gehaald wordt in het strafschopgebied is dat gewoon een penalty.''

Gozuklootzak dat je er bent. #penalty#dief #rat

— john van zweden (@johnvanzweden) 5 maart 2017

Wissel

Gözübüyük had wel meer invloed op de wedstrijd, want op advies van de scheidsrechter werd Fernandez in de rust gewisseld. "De 4e man kwam naar me toe met het dringende verzoek om hem eraf te halen, want de rode kaart was zeer, zeer dichtbij'', aldus ADO-trainer Fons Groenendijk, die geen goed woord over had voor de arbitrage. "Het was een cruciaal moment op slag van rust. Ongelooflijk jammer dat mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn hun werk niet doen.''