Hakim Ziyech over Chelsea-transfer: ‘Gesprekken met Frank Lampard trokken me over de streep’

24 februari 2020

ANP

Hakim Ziyech wilde alleen Ajax verlaten als een andere club 'het perfecte plaatje' kon bieden. Dus: grote club, grote competitie, grote ambities en grote mogelijkheden. Daardoor konden clubs als Sevilla en Leicester hem niet verleiden. Maar toen Chelsea zich meldde, hapte Ziyech wel toe. Waarom?


"Ten 1e is dit een heel grote club, een mooie club.Ze spelen onder de nieuwe trainer aanvallend voetbal met veel jonge talenten. Ik denk dat dat voor mij ook wel heel belangrijk is geweest", zegt hij tegen Ajax TV.

Lampard
Die nieuwe trainer, dat is ex-speler Frank Lampard. "In het begin spraken we vooral telefonisch. We hebben best wel lang met elkaar gesproken over de manier van werken, de speelstijl, de club zelf en over mij persoonlijk. Na die gesprekken werd het gevoel voor mij sterker en sterker", legt de Marokkaans international uit.

Premier League
Hij wil nu testen of hij het ook in de Premier League kan redden. "Het is een van de sterkste competities van de wereld, het is een topclub en ze spelen heel aantrekkelijk voetbal." Succes!