Haller bezorgt Ajax moeizame zege in Limburg

BSR Agency

Bart van der Wijst • 15:14, 24-01-2021 / Laatste Update: 20:00, 04-01-2024

Ajax is weer alleen koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen in Limburg van Fortuna Sittard: 1-2. Sébastien Haller werd uiteindelijk de matchwinner.

Sebastian Polter was de grote schlemiel bij de thuisploeg. De Duitser maakte een eigen goal in de 1e helft en pakte diep in blessuretijd van de 2e helft een rode kaart. Hij kwam wat wild in bij Ajacied Edson Alvaréz en kreeg uiteindelijk na een VAR-beslissing rood.

Leuke 1e helft

Fortuna Sittard had 120 minuten in de benen afgelopen donderdag in de KNVB Beker tegen NEC (3-2 verlies), maar leek daar in de 1e helft weinig last van te hebben. De Limburgers speelden brutaal tegen Ajax, dat wel de grootste kansen kreeg. Het had bij rust 2-4 kunnen staan, als alle mogelijkheden erin vlogen. Het bleef bij 0-1 door de eigen goal van Polter.

Vlak voor rust was er nog een akkefietje met de Braziliaan Antony. Hij leek een natrappende beweging te maken. Scheidsrechter Dennis Higler vond het niks en ook de VAR liet het uiteindelijk gaan.

Gemiste kansen

Na de thee kwam Fortuna Sittard vrij snel op gelijke hoogte. Na een goede aanval scoorde Mickaël Tirpan de 1-1. Zakaria Labyad leek Ajax weer op voorsprong te koppen, maar hij maakte hands. Niet veel later zorgde Haller alsnog voor de 1-2. Daarna was de pijp leeg bij de thuisploeg en vergat Ajax de 1-3 te maken.

Door de zege staat Ajax weer alleen aan kop. Het verschil met nummer 2 Vitesse bedraagt nu 3 punten. PSV volgt op 4 punten en Feyenoord en AZ hebben respectievelijk 9 en 10 punten minder, al hebben zij wel nog een wedstrijd te spelen (tegen elkaar).