Harroui helpt Sparta met 2 goals en uitzege bij TOP Oss al richting finale play-offs

Soccrates Images

Martijn Baars • 20:41, 19-05-2019 / Laatste Update: 18:17, 12-12-2023

Sparta heeft een belangrijke zege geboekt in de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Het werd op bezoek bij TOP Oss 0-2 voor de Spangenaren, die het woensdag op Het Kasteel af kunnen maken.

De eerste helft was, mede door het hele slechte weer, niet om aan te gluren. Pas na rust werd het duel een beetje leuker. Het leverde al een dikke 5 minuten in de 2e helft een doelpunt op. Abdou Harroui schoot prachtig raak voor de 0-1.

Topscorer Dogan geblesseerd eraf

TOP Oss, dat een beetje teleurstellend voetbal liet zien in eigen huis, raakte ook nog eens topscorer Huseyin Dogan kwijt met een hamstringblessure. Hij moest 20 minuten voor tijd naar de kant en lijkt ook de return woensdag in Rotterdam niet te halen.

Tweede goal Harroui

Door die blessure was Oss al helemaal tandeloos voorin. Sparta ging met de 0-1 stand op de counter spelen en dat leverde ook nog eens een doelpunt op. Harroui kreeg de bal van invaller Ache en lepelde de bal over doelman Koeman heen: 0-2.