Hattrick van Noa Lang hard nodig bij Ajax

BSR

admin • 15:12, 01-12-2019 / Laatste Update: 15:33, 05-01-2024

Noa Lang was de man bij Ajax zondag. Het leek tegen FC Twente behoorlijk mis te gaan na 2 vroege goals van de thuisploeg, maar aan de hand van de 20-jarige middenvelder keerde de koploper de boel om. Lang scoorde en hattrick en het werd 2-5.

De voorbereiding van Ajax was niet al te best doordat Twente een koekje van eigen deeg gaf en vuurwerk afstak bij het spelershotel. Het vroege tijdstip (12:15) hielp de Amsterdammers bepaald niet mee. Twente was in het begin beter en scoorde 2 prima goals via Keito Nakamura en Aitor Cantalapiedra.

Lang-show

Nadat Quincy Promes geblesseerd van het veld ging voor Klaas-Jan Huntelaar, kwam Ajax op stoom. Lang scoorde in de 32e minuut de aansluitingstreffer en 5 minuten na rust ook de gelijkmaker. Huntelaar poeierde na een uur een 1-3 voorsprong op het bord, waarna Lang zijn hattrick afmaakte in de 70e minuut. Huntelaar maakte diep in blessuretijd ook nog de 5e voor Ajax.

Door de overwinning loopt Ajax uit naar 9 punten op AZ, dat zondagmiddag thuis tegen VVV-Venlo speelt.