Heerenveen bekert met veel moeite verder na glorieus begin ODIN'59 (video)

Bart van der Wijst • 21:20, 19-12-2018 / Laatste Update: 07:38, 07-01-2024

'Wij gaan Europa in, wij gaan Europa in', schreeuwden de fans van amateurploeg ODIN'59 na een kleine 2 minuten spelen in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen. En terecht, want ze stonden met 1-0 voor. Het mocht echter niet baten, want de Eredivisionist won: 1-3.

In het stadion van Telstar - want sportcomplex voldeed niet aan de eisen - stond het publiek dus al vroeg op de banken. Na een belabberde terugspeelbal van Nemanja Mihajlović, kon ODIN-rechtsback Mitchel Bormann raak prikken.

😱 | Bizarre opening! De amateurs van @ODIN59 komen op voorsprong tegen @scHeerenveen!#odihee pic.twitter.com/Eb6MQUVOlc

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 19 december 2018

Sneeuw voor de zon

Die voorsprong was de Derde Divisionist een kleine 10 minuten later al kwijt. Een corner werd vreselijk slecht weggewerkt en Michel Vlap schoot hard raak: 1-1. Dus hingen er evenveel mandjes omhoog in het stadion van Telstar. Dat was tevens de ruststand, want veel gebeurde er niet.

Ook na de thee waren beide ploegen in evenwicht, maar bleek Heerenveen iets slimmer. Sam Lammers maakte de 1-2 vlak na rust en Pelle van Amersfoorst besliste het duel enkele minuten voor tijd. In de tussentijd haalde Lucas Woudenberg een bal van ODIN'59 van de lijn.