Heerenveen blijft ongeslagen na nipte overwinning bij Willem ll

Bart van der Wijst • 22:23, 23-09-2017 / Laatste Update: 10:31, 05-01-2024

Jurgen Streppel kan met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen z'n oude cluppie. Uit bij Willem ll behield zijn ploeg de ongeslagen status: 1-2. De Friezen kwamen nog wel op achterstand, maar bogen die op tijd weer om.

Elmo Lieftink opende de score na iets meer dan 10 minuten spelen. Een voorzet van de rechterkant werd door niemand geraakt, dus tikte Lieftink maar binnen.

Schaars draait 't om

Bij Heerenveen had men moeite om door de verdediging van Willem ll te komen. Het was dan ook niet gek dat de goal van de Friezen kwam uit een vrije trap. Aanvoerder Stijn Schaars liet Timon Wellenreuther kansloos.

[poules_game teasertext="" team="sc-heerenveen" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]

Diezelfde Wellenreuther kon in de 60ste minuut ook niet veel doen toen Yuki Kobayashi de bal, geheel vrijstaand, binnenschoot. De assist kwam van Schaars, die enorm belangrijk was vandaag. In het vervolg probeerde Willem ll wel de gelijkmaker te forceren, maar die kwam er niet. Ook niet in de 6(!) minuten extra tijd.

Ongeslagen

Door de zege bij Willem ll is Heerenveen ongeslagen, en voor even koploper. Dit Eredivisie-seizoen won de ploeg van Streppel 3 keer, en speelde het 3 keer gelijk.