Heerenveen en PEC weten amper te boeien en spelen, niet verrassend, gelijk

BSR/SOCCRATES

admin • 21:23, 09-02-2019 / Laatste Update: 23:14, 05-01-2024

Écht spannend was het niet, zaterdagavond in Friesland. Nummer 13 sc Heerenveen nam het in eigen huis op tegen nummer 10 PEC Zwolle, maar beide ploegen namen genoegen met slechts een puntje.

We zagen een hobbelige 1e helft, met kansjes aan beide kanten maar ook fouten aan beide kanten. Na 45 minuten stond dan ook een vrij terechte stand op het scorebord: 1-1. Een iets sterker Heerenveen kwam op voorsprong nadat Namli een balletje té mooi wilde doorspelen, waardoor via een snelle counter Vlap in de rebound de 1-0 kon maken. Op slag van rust was het Lam voor PEC met z'n 4e goal van het seizoen. De verdediger kopte een corner binnen.

Hopend op nog een geniale actie van Namli, een lekker passje van Rienstra, een mooie goal van Vlap of een verrassende aanval van Van Duinen gaan we vol frisse moed de 2e helft in, maar alles waar we op hoopten bleek te veel gevraagd. Zowel Heerenveen als PEC zetten nog geregeld druk, maar tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet meer. De eindstand van 1-1 was er in ieder geval niet eentje voor in de geschiedenisboeken.