Heerenveen-fans willen Huntelaar via Twitter verleiden tot terugkeer

29 maart 2020

ANP

Sc Heerenveen-fans zijn (waarschijnlijke mede vanwege verveling in deze coronatijd) een actie gestart om Klaas-Jan Huntelaar lekker te maken voor een terugkeer. Het contract van de huidige Ajax-spits loopt in principe af deze zomer, wat zou betekenen dat de goaltjesdief transfervrij is.


En hoewel dat in deze tijd allemaal heel onzeker is, laten Heerenveen-fans vast weten dat ze hun ex-spits graag terug zien keren. Huntelaar speelde 60 wedstrijden in het shirt van de Friezen en scoorde daarin 39 keer.

#heljethehunterwerom
Onder de hashtag #heljethehunterwerom moeten zoveel mogelijk supporters van Heerenveen hun oude held welkom heten. "Het moet in elk geval duidelijk zijn dat hij welkom is", zegt initiatiefnemer marcel Koppers tegen de Leeuwarder Courant.

"De club kan een speler als Huntelaar heel goed gebruiken en terugkeer van een icoon zou in dit jubileumjaar (Heerenveen bestaat volgend seizoen 100 jaar, red.) prachtig zijn." De hashtag was dit weekend al een aantal keer terug te vinden in de lijst van trending topics.

Ajax
Voorlopig is Huntelaar gewoon nog speler van Ajax. De Amsterdammers hebben het contract van The Hunter formeel opgezegd, maar zou in principe gewoon nog om de tafel kunnen met de spits. Ondanks zijn 36 jaar laat Huntelaar dit seizoen in ieder geval zien nog van waarde te kunnen zijn. Hij scoort gemiddeld 0,72 goals per 90 minuten.