Heerenveen heeft Andries Noppert terug voor seizoensslot: ‘Hij is klaar voor een rentree’

26 mei 2023

Getty Images

Andries Noppert staat zondag onder de lat bij sc Heerenveen. De keeper van Oranje was 4 maanden geblesseerd, maar is volgens trainer Kees van Wonderen klaar voor zijn rentree. Die komt nota bene tegen zijn oude ploeg Go Ahead Eagles.


Noppert sukkelde sinds eind januari met een liesblessure, die hij opliep in de warming-up tegen Fortuna Sittard. Met rust hoopte de Oranje-international snel terug te keren, maar uiteindelijk bleek een operatie noodzakelijk.

Rentree
"De laatste anderhalve week traint hij mee met de groep. Nu is hij klaar voor een rentree", zei Van Wonderen vrijdag. "Deze wedstrijd was voor hem een stip aan de horizon. Hij wil heel graag en denkt dat ‘ie er klaar voor is."

Xavier Mous, die Noppert de afgelopen periode verving, wordt aan de kant geschoven. "Hij vindt het jammer, maar ik heb niet getwijfeld. Andries is met zijn kwaliteiten een meerwaarde. Het is leuk voor hem, maar ook voor de fans", aldus Van Wonderen.

Nations League
De rentree van Noppert zal ook door bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks met veel interesse worden gevolgd. De keeper van Heerenveen lijkt op tijd fit voor de Final Four van de Nations League.